تاثیر نور در معماری
تاثیر نور در معماری یکی از عناصر مهم ساختمان است.نور رفتار و احساسات افراد را کنترل می کند. این می تواند باعث شادی بیشتر مردم شود. هنگامی که افراد نور را برای فضا طراحی می کنند ، باید موقعیت افرادی را که در آن فضا کار می کنند قرار دهند.
حتی نورپردازی نیز بسیار کاربردی به نظر می رسد. به عنوان مثال وقتی مردم در پارک هستند ، چراغ خیابان و نور مصنوعی زیرزمینی باعث می شود مردم احساس ناراحتی کنند. اما اگر نور طبیعی بود ، مردم احساس راحتی می کردند.
کاربران فضای جدیدی را از احساس ایجاد می کنند که ترکیبی از راحتی حاصل از نور طبیعی است و کاربران احساسات و احساسات را در اختیار دارند. ( تاثیر نور در معماری )
تاثیر نور در معماری
نور: موج یا ماده؟ نور ساخته نشده است ، اما ادراک آن یک تفسیر فرهنگی است و می تواند طراحی شود. اتاق تاریک را چگونه تعریف می کنید؟
پاسیو را چگونه تعریف می کنید؟ یک خیابان باریک در یک عصر تابستان چیست؟ فضاهایی که ما طراحی می کنیم جمع کننده نور ، نور ساکت یا شدید ، نور مصنوعی یا نور طبیعی است.
نمونه هایی در معماری معاصر وجود دارد که به روش استادانه ای از نور استفاده کرده اند. به عنوان مثال ، در معماری معاصر ، RCR Arquitectes ، که اخیراً جایزه پریتزکر را دریافت کرده است ، معماری آنها را “جستجوی جوهر بین برنامه و مکان” تعریف می کند و بدون شک از طریق کنترل نور و مواد به عنوان مکانی که نشان می دهد کاربر شخصیت خود را با آرامش.
نور در معماری چیست؟
نور در معماری روح طراحی معماری است. نور به ما اجازه می دهد ببینیم ، بدانیم کجا هستیم و چه چیزهایی در اطراف ما هستند. فراتر از قرار دادن چیزهایی برای مشاهده و احساس ، نور آن اشیا را برای تقویت بصری و کمک به ما در تعریف دنیای فیزیکی مدل می کند.
بدون نور هیچ چیز قابل مشاهده نیست ، نور همچنین امکان بیان و نمایش چیزهایی را که از چشم فیزیکی دور است را به چشم ذهن می آورد. نور به ما کمک می کند روابط افراد با محیط و با خودشان را دوباره تعریف کنیم. به نور طبیعی و نور مصنوعی تقسیم می شود.
نور طبیعی هدیه طبیعت است. انسان متمدن یاد می گیرد که از منابع نوری مصنوعی استفاده کند که او را از وابستگی کامل به نور روز آزاد می کند ، ما همچنین یاد می گیریم که ارزش نور روز را بدانیم و از مزایای خاص آن آگاه شویم.
رابطه بین نور ، فضا و انسان:
نور برای فضا اساسی و برای رفاه انسان ضروری است و موفقیت هر ساختمانی است. کیفیت نور بر رفتار ، سلامتی ، راحتی و خلق و خوی انسان تأثیر می گذارد.
“فضا و نور و نظم. اینها مواردی است که مردان به همان اندازه که به نان یا مکانی برای خوابیدن احتیاج دارند نیز نیاز دارند.
-لکوربوزیه ، 27 آگوست 1965
نور ، فضا و انسان با یکدیگر تأثیر می گذارند و کار می کنند. فضا برای روشنایی به نور احتیاج دارد. نور برای دریافت آن به فضا نیاز دارد ، نور درون فضا تجربه انسان را تغییر می دهد. آنها رابطه نزدیک دارند مانند اینکه مردم به نان یا مکانی برای خواب احتیاج دارند.
نور مصنوعی هم در طول روز و هم بعد از تاریکی هوا را می بیند. توسط انسان ساخته شده است. در صورت کمبود نور طبیعی بسیار مفید است.
عامل انسانی و مردم نور طبیعی را ترجیح می دهند
عامل انسانی از اهمیت یکسانی برخوردار است. مردم نور طبیعی را بیشتر از نور مصنوعی دوست دارند و ترجیح می دهند در نور روز کار کنند و محل قرارگیری در نزدیکی پنجره را انتخاب کنند. طبیعی برای ایجاد یک فضای دیداری دلپذیر ضروری است. به احساس رفاه کمک کنید.
در طول روزها در یک موقعیت کاری که مردم بیشتر اوقات در یک موقعیت ثابت قرار دارند و شرایطی که افراد در شرایط کاملاً نور مصنوعی کار می کنند ممکن است منجر به بیماری بد و غیبت شوند.
برخی معتقدند مهمترین دلیل نور طبیعی تأثیر روانی و فیزیولوژیکی نور طبیعی است که به نظر می رسد روی افراد است.
نور همیشه یکی از عوامل تأثیرگذار بر معماری ساختمان ها و حتی شهر بوده است.( تاثیر نور در معماری )
رابطه نور و معماری “بیشتر و بیشتر ، بنابراین به نظر من ، نور زیبایی ساختمان است.” -فرانک لوید رایت
بیشتر معمار ها دوست دارند استفاده از نور طبیعی را تقویت کنند. نور طبیعی باعث هماهنگی بیشتر معماری بین نمای خارجی و داخلی ، طبیعت و انسان می شود. آنها فکر می کنند که کار سبک با برخی عناصر مانند رنگها می تواند فضا را پویاتر و زیباتر کند و این یک عنصر اصلی طبیعی در طراحی معماری است.
برخی از معماری ها طراحی نور را به عنوان یک عقل سلیم و تجربه در نظر می گیرند. درک و استفاده از نور در قلب طرح معماری قرار دارد. بینایی مهمترین حسی است که ما از طریق آن معماری را تجربه می کنیم و نور محیطی است که فضا ، فرم ، بافت و رنگ را به چشم ما نشان می دهد.
بیش از این ، می توان از طریق طراحی نور را ایجاد کرد تا پاسخی احساسی نسبت به افزایش حساسیت ها ایجاد کند. نور به تجربه بصری فرم و فضا مربوط می شود. نور در معماری با هم رابطه نزدیک دارند.
کار سبک در فضا بر روحیه و احساسات تأثیر می گذارد. به نوبت رنگ ، خطوط شکل می گیرد. نسبت به تعادل نور بسیار حساس است. به عنوان مثال اگر به فضایی بروید که کاملاً به همان اندازه سبک باشد ، مستقیماً روی احساس فضا تأثیر می گذارد.
نور می تواند تأثیر بسیار مثبتی داشته باشد. این می تواند یک واکنش احساسی و همچنین در مورد نحوه نگاه افراد به فضا باشد. این احساسات را برمی انگیزد. این راهی است که نور باعث می شود مردم در آن فضا نگاه کنند.
وقتی نوبت به تغییر رنگ می رسد ، رنگ های خاصی وجود دارد که مردم به شدت به آنها واکنش نشان می دهند و آنها را دوست دارند. بنابراین ، اگر هر رنگی را با نور در فضای کار قرار دهید ، متوجه می شوید که درک مردم را تغییر می دهد.
رنگ احساس ترس و وحشت در این ساختمان ها ایجاد می کند و به حس تئاتر ناشی از مقیاس فضا و ساختار می افزاید. به عنوان مثال طراحان کلیسای قرون وسطایی رنگ و نور را نمایانگر مستقیم روح الهی می دانستند.
هندسه یکی از ابزارهای اصلی معمار برای اظهارنظر در فضا است. این استفاده گسترده از خطوط نور است. این ترکیب فرم اصلی و نتایج نور در فضاهای قدرتمند است.
شیشه پنجره حداقل مرز بین داخل و خارج را ایجاد می کند. شیشه شفافیت آن باعث می شود نور ضمن حفظ ارتباط بصری با دنیای خارج ، به فضای داخلی نفوذ کند.
نور روز را می توان به عنوان عنصری از فرم سازی در معماری کاوش کرد. معماری از اثر نور طبیعی در ساختمان ها برای ایجاد فضای خاص استفاده کرده است. نور و سایه های مختلف ایجاد شده حس حرکت را ایجاد می کنند.
سایه ها درام ایجاد می کنند و بر نور و فرم های متحرک تأکید می کنند که برای پایداری آنها به منبع نور بستگی دارند. همانطور که خورشید حمل و نقل روزانه خود را از شرق به غرب انجام می دهد ، سایه ها حس زمان را منتقل می کنند. نور روز به طور جدایی ناپذیری با پنجره ها ارتباط دارد.
قاب های آسمان آسمان را به داخل ساختمان می رسانند ، یک قاب برای آن ایجاد می کنند و ساختن داستانی از چگونگی نمایش آسمان ها از طریق یک چرخه نقاشی شده روی صورت گنبد ، کانون اصلی این ساختمان ها بود.
بازتاب انعکاس نوری را ایجاد می کند که خم شده ، شکسته و پراکنده شده و کیفیت خاصی به نور می بخشد.
انسان نمی تواند بدون نور خورشید زندگی کند. نور روز در مقایسه با نور مصنوعی ، تنوع و عواطف مختلف بیشتری را ایجاد می کند. ضروری است و جایگزین نمی شود. نور طبیعی باعث سلامتی انسان می شود ، روح انسان را تحت تأثیر قرار می دهد تا مردم احساس آرامش و رضایت کنند.
“معماری بازی استادانه ، صحیح و باشکوه جلدهای جمع شده در نور است”
-لی کوربوزیه
بیشتر معماری ها از عناصر مختلفی برای کار با نور در فضا استفاده می کنند تا فضای مختلفی ایجاد کنند. نور طبیعی به ما وسیله ای برای نشان دادن فضاها و حجم ها و تعامل با محیط ما می دهد تا مردم از فضا لذت ببرند.
در معماری سنتی ایرانی، معماری معاصر, معماری مدرن و معماری کلاسیک و بسیاری از سبک های معماری عنصری بسیار تاثیرگذار بوده است.
نحوه اسنفاده از نور طبیعی نیز جزو مهمترین بحث ها در معماری میباشد.
یکی از راه حلهای مؤثر برای تغییر حال و هوای اتاق و روحیه ساکنان منزل توجه به موضوع نور و نور پردازی ایده آل است.
باید در انتخاب نور دقیق و آگاهاهی کافی را داشت.
نور مصنوعی هرگز جای درخشندگی نور طبیعی را نمی تواند بگیرد و نور طبیعی لطیف و پویا است و جایگزینی ندارد.
در نور پردازی باید به این نکته توجه کرد که نور بر روی رنگ ها تاثیر گذار است.
اجسام بازتاب دهنده نور مانند اجسام شیشهای و آینه یا اشیا فلزی با سطح براق نور فریبندهای به اتاق می بخشد و باعث میشود
به نور محیط انرژی و نیرویی مضاعف میدهند سبب میشوند تمام فضا درخشان تر به نظر برسد.
نور طبیعی:
نور طبیعی بهتر از نور مصنوعی است .استفاده هرچه بیشتر از نور طبیعی در فضاهای داخلی مزایای زیادی نسبت به استفاده از نور مصنوعی دارد. نور مصنوعی قادر به جایگزینی برخی از تأثیرات نور طبیعی نیست ، به عنوان مثال ، صبح هنگام بیدار شدن از خواب ، نور طبیعی از پنجره عبور می کند و به فضای داخلی می آید.
این باعث می شود مردم احساس گرما ، راحتی و جشن داشته باشند. طبیعی اثرات مثبتی از نظر فیزیولوژیکی و روانی ایجاد می کند. استفاده مناسب از نور طبیعی ، نیاز به نور مصنوعی را کاهش می دهد و به ما کمک می کند تا احساس خوبی از زندگی روزمره داشته باشیم. ما باید حداکثر استفاده از نور طبیعی را داشته باشیم.
برای اینکه در نظر گرفتن درج نور روز در یک ساختمان شروع شود ، یک طراح باید یک یا چند دلیل قانع کننده برای این کار داشته باشد. غالباً از نور روز به عنوان یک روشنگر داخلی یا ثانویه استفاده می شود. اما حتی اگر فقط برای ایجاد جلوه خاصی از طراحی استفاده شود ، طراح باید تأثیر نور را بر تمام جنبه های ساختمان و ساکنان آن در نظر بگیرد.
دلایل زیادی می تواند در نظر گرفتن نور روز به عنوان منبع نور هم ساختمانهای مسکونی و هم تجاری را توجیه کند ، اگرچه برخی از دلایل ممکن است بیش از دسته دیگر مربوط به یک دسته ساختمان باشد. از جمله دلایل می توان به کیفیت نور ، اهمیت نور روز به عنوان عنصر طراحی ، صرفه جویی در مصرف انرژی در هنگام استفاده از نور روز به عنوان یک روشنگر اصلی اشاره کرد.
نور طبیعی عنصر طراحی است که برخی از طراحان از آن به عنوان تعیین کننده اصلی طراحی در کار خود استفاده می کنند. این طراحان برای ایجاد شکل کلی ، آرایش فضایی و جرم گیری ساختمان ، از نیاز به مقدار متفاوتی از نور طبیعی در فضای مختلف ساختمان استفاده می کنند.
کیفیت نور طبیعی
کیفیت نور روز به عنوان یک روشنگر دلیل مهمی برای استفاده از نور طبیعی در یک ساختمان است. ترکیب نور طبیعی نور خورشید و نورگیر یکی از منابع نوری است که با واکنش دیداری انسان بیشترین همخوانی را دارد. نور طبیعی یک نور تمام طیف است.
کیفیت نور روز برای بینایی مناسب است. این یک محیط بصری خوب است. یک محیط دیداری خوب نیز بر توانایی دیدن افراد و احساس فضا تأثیر می گذارد.
نور طبیعی حس فضای وسیع را به اتاق اضافه می کند. زیرا نور طبیعی می تواند فضای اتاق را بزرگتر نشان دهد. تصور می شود بزرگ بودن فضایی را ایجاد می کند که عمدتاً از طریق درک بصری یک فضا تولید می شود ، پدیده ای است که توسط تعدادی از محققان محیط ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است.
نور طبیعی و معماری:
نور طبیعی در طول زمان تغییر می کند. بیشتر معماران را می توان به طور دقیق تعیین کرد و می توان اندازه فضا را تعیین کرد تا جهت فضایی نور به مواد انتخاب شده و روش های پردازش ، فضای طراحی شده برای نور مصنوعی تعیین شود.
با این حال ، معماران نمی توانند نور طبیعی را کنترل کنند ، که از صبح به شب ، روز به روز تغییر می کند. وجود آن ، با الگوسازی از حساسیت فضایی ، به فضا حیات می بخشد. نور طبیعی برای فضا ، مانند هوای زندگی ، این دو رابطه همزیستی دارند.
معماران به نور طبیعی و برخورد فضایی که توسط محتوای غنی برای تفکر نشان داده شده است ، توجه به نور طبیعی در فضای اشکال بصری بیان و روحیه پتانسیل بزرگ ایجاد موقعیت پاسخ می دهند ، نه فقط به عنوان وسیله ای برای از بین بردن تاریکی .
نور طبیعی را در طراحی داخلی وارد کنید که بسیاری از اثرات مثبت ، از جمله صرفه جویی قابل توجه در مصرف انرژی و اثرات کلی نور طبیعی بر رفاه ، و همچنین چالش های نور طبیعی است.
نور طبیعی به دلایل زیادی یک طرح مفید در نظر گرفته شده است: سلامتی انسان ، راحتی و رضایت ، صرفه جویی در انرژی ، دید.
کمبود نور طبیعی در یک فضا ، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
برخی از معماری های مدرن فاقد پنجره هستند ، آنها از نور مصنوعی و تهویه هوا استفاده می کنند ، وقتی افراد در این نوع فضاها کار می کنند احساس ناسالم می کنند. اگر کمبود نور طبیعی در یک فضا وجود داشته باشد ، مردم قادر به دیدن برش برای برش دید نیستند. آنها احساس همکاری ، انزوا و چنگالگریزی خواهند کرد. همچنین باعث احساس افسردگی و تنش در افراد می شود.
نور طبیعی باعث سلامتی انسان می شود:
کمبود نور طبیعی همچنین بر سلامتی ساکنان ساختمان تأثیر می گذارد. از آنجا که نور تغذیه می کند ، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. نور بیش از حد مصنوعی و نور طبیعی بسیار کم بر سلامت انسان تأثیر می گذارد.
نیازهای روانشناختی انسان ممکن است شامل روحیه ، روحیه ، جو و ادراک باشد. نور روحیه فضای تغییر فضا را برای کنترل احساسات انسان ایجاد می کند
نور طبیعی روح فضایی را ایجاد می کند که برای کنترل احساسات انسان جو را تغییر می دهد.
از نور طبیعی برای برانگیختن احساسات عرفان و برکت دادن به مکانی استفاده شده است. نور معمولاً به دلیل قدرت های شگفت انگیز بر زندگی روی زمین با نیروهای معنوی و موجودات شناخته می شود ، می تواند حضور الهی را برای مrsمنان نشان دهد.
بهترین مثال برای استفاده از نور طبیعی ایجاد روح باید کلیسا باشد. بیشتر طراحی کلیساها دارای یک راهرو تاریک است ، وقتی افراد وارد آن می شوند ، نور از بیرون از پشت بام عبور می کند و فضای شما را جلب می کند تا نگاه کنید ، احساس می کنید که نور مقدس و گرم است.
آنها معتقدند که خدا مراقب آنها است. این استفاده از جلوه های بصری است که نقش تغییر روانشناختی را ایفا کرده است.
نور طبیعی تنها نور است. زیرا روحیه دارد و توافق مشترکی را برای انسان فراهم می کند و تنها نوری است که معماری را ایجاد می کند. معماران این سوال را شروع کرده بودند که آیا نور در نوع خود وجود دارد ، به خودی خود قابل مشاهده است و نه فقط برای دیده شدن سایر چیزها.
برخی معتقدند که نور معنوی و عرفانی جدا از داشتن جنبه مادی به دلیل خصوصیات غیر جسمی ، نوعی پیوند خدا و انسان در یک معنوی محسوب می شود.
نشاط آور فضای عرفانی را فراهم می کند. این نقش فعالی داشت. این مواد مختلف ، آگاهانه انتخاب شده هر جنبه قابل تصور ، تعدیل ، و تفاوت در رنگ را به وجود می آورد و در آنجا با ایجاد حالات جوی نور
نور تأثیر می گذارد:
از عوامل روانشناختی نباید غافل شد. برای آرامش چشم و روحیه ، افراد باید دیدگاه خود را تغییر دهند.نور جو ایجاد می کند. عوامل زیادی بر فضای ساختمان تأثیر می گذارند. نور طبیعی یکی از مهمترین عوامل است. در فضا هم همین طور است. معماری نیاز به استفاده از نور دارد تا نظم متفاوتی ایجاد کند و ریتم باعث تغییر اثر فضایی می شود.
نور ادراک انسان را تغییر می دهد
مطالعه موردی:
Tadao Ando یکی از مشهورترین معماری است که دوست دارد از ساده ترین و خنثی ترین سطوح سیمانی استفاده کند. نرمی اینها ، نوری را که برای استحمام آنها یا نوازش و تغییر رنگ در آنها وارد می شود ، تضاد می دهد. او همچنین دوست دارد از نور و بازتاب استفاده کند.
او دوست دارد از نور طبیعی برای برجسته سازی استفاده کند ، و به آنها فضای عبور عرضی از اتاق را به عنوان یک عنصر طراحی مستقل می دهد.
روشی که صلیب نور دیوار را به بی نهایت باز می کند و در مقابل فضای داخلی ، منبع نور چشمگیر ما را به عنوان یک بی نهایت فراتر از آن تصور می کند.
او معتقد است که نور به اشیا existence اشیا می بخشد و فضا و فرم را به هم متصل می کند. نور برای نمایش آن به فضا نیاز دارد.
نور به فضای روشنایی و انرژی می بخشد. این یکی از برجسته ترین عناصر در معماری است.
کلیسای نور حس عنصر طبیعی نور را نشان می دهد. فضا به طور کامل توسط دیوارهای بتونی احاطه شده است. درون آن تاریکی است ، در آن تاریکی صلیبی از نور خود شناور است. نور در فضای باز که با باز شدن دیوار انتزاعی شده است ، بر کشش فضا تأثیر می گذارد و آن را مقدس می کند.
نتیجه:
نور طبیعی روز غیر قابل تعویض است و یک عنصر اصلی اصلی در زندگی ما است. بیشتر و بیشتر معماری ها طراحی می کنند تا نور طبیعی را به فضای داخلی برسانند تا فضای نزدیک فضای طبیعی طبیعی و مهیج شود.
آنها استفاده از نور طبیعی را افزایش می دهند تا فضا را بزرگتر و روشن تر نشان دهد. آنها همچنین از نور برای کنترل رفتار و احساسات افراد استفاده می کنند. با سبک شدن روحیه می تواند باعث شادی و استرس آنها شود.
در ستایش سایه – JunichiroTanizaki 1933
نور مصنوعی:
ابزار و وسایل روشنایی به عنوان عواملی که تأمینکننده نور مصنوعی هستند عمل میکند. در یک خانه یا محیط بسته، چند گونه نور
وجود دارد که شامل:
نور محیطی و عمومی:
وسایل روشنایی برای عملکردهای مختلف در سبک های متنوعی عرضه می شوند. مهمترین عملکردها به عنوان نگهدارنده منبع نور ، تأمین نور مستقیم و جلوگیری از تابش خیره کننده بصری است. برخی بسیار ساده و کاربردی هستند ، در حالی که برخی از آنها به خودی خود قطعه ای هنری هستند.
تقریباً از هر ماده ای می توان استفاده کرد ، به شرطی که گرمای بیش از حد را تحمل کند و با کدهای ایمنی مطابقت داشته باشد.
یکی از ویژگی های مهم وسایل روشنایی ، کارایی درخشان یا بازده دیواری است ، به این معنی که مقدار نور قابل استفاده از منبع در هر انرژی مصرفی خارج می شود ، که معمولاً در لومن در وات اندازه گیری می شود.
یک وسیله با استفاده از منابع نوری قابل تعویض همچنین می تواند بهره وری خود را به عنوان درصد نوری که از “لامپ” به اطراف منتقل می شود ذکر کند. چراغ روشنایی شفاف تر است ، از کارایی بالاتری برخوردار است. سایه زدن به نور به طور معمول کارایی را کاهش می دهد اما جهت و احتمال راحتی بصری را افزایش می دهد.
لامپ های PH مجموعه ای از وسایل نوری هستند که توسط طراح و نویسنده دانمارکی Poul Henningsen از سال 1926 به بعد طراحی شده اند.
این لامپ با چندین سایه متحدالمرکز طراحی شده است تا تابش خیره کننده بصری را از بین ببرد ، فقط با تابش نور منعکس شده و منبع نور را پنهان می کند
نور مصنوعی یا تأکیدی
نور چراغ های مطالعه بر روی میز کار و چراغ های آویز یا دیواری که برای نوشتن مطالعه آشپزی خیاطی و هر چه
که به دقت نیاز دارد استفاده میشود.( تاثیر نور در معماری )
نور تزئینی
نور آباژور و چلچراغهای رنگارنگ و تزیینی یا لامپ هایی که در بوفهها نصب میشوند و همچنین لامپهای کوچک و
هالوژنهایی که بر روی سقف نصب می شود.( تاثیر نور در معماری )
انواع چشمه های نور در معماری:
گسترده
یک شیء نورانی مثل خورشید را چشمه نور گسترده مینامیم.
نقطهای
اگر روی مقوایی سوراخ کوچکی ایجاد کنیم و در مقابل چراغ روشنی قرار دهیم نور چراغ پس از گذشتن از روزنه منتشر میشود و
روزنه مانند یک چشمه نور کوچک عمل میکند که به آن چشمه نور نقطهای میگوییم.
نحوه قرارگیری نور و نور پردازی
شیوه مرکزی
آرامش و ثبات را القا می کند.
شیوه محوری
در نور پردازی محوری مسیر نور در جهتی خاص قرار میگیرد.
این مسیر از نقطه مشخص آغاز می شود و در امتداد خطی ادامه پیدا میکند و در نقطه ی انتها به پایان می رسد که نقطه انتها
میتواند روشن یا تاریک باشد.( تاثیر نور در معماری )
شیوه حوزه یا شبکه ای
از برخورد محور های نوری حوزه ای ایجاد میشود که نقاط برخورد با سطح به شکل مراکزی از شبکه دیده میشود.
جایگاه نور در معماری ایران
نور خورشید باعث اختلاف در روز و شب شده است.
نور خورشید بر کیفیت فضا تاثیر می گذارد و زمان را مطرح می کند.
بحث نور ادر معماری ایران جایگاه خاصی دارد.
آیین هایی که در آن ها نور مقدس بود و زمان موضوع مهمی بود بناهایی بسیار زیبا و خلاقانه ای ساخته شد.
با شناخت ویژگی های نور و سایه و تاریکی در تغییر فضا و مطرح کردن بعد چهارم در فضا ایجاد میشود.
با حضور نور در فضای خارجی و فضای داخلی باعث ایجاد هماهنگی بین داخل ساختمان و محیط بیرونی می شود.
با نورپردازی گچکاری ها کاشی کاری ها جلوه ی زیباتری به خود میگیرند. ( تاثیر نور در معماری )
نظرات کاربران