0

No products in the cart.

0

برای مشاهده لیست وارد شوید...

مشاهده محصولات فروشگاه

معروف ترین معماران ایرانی

دسته بندی ها : معماری 4 اکتبر 2021 mahdi.dgh 2142 بازدید
معروفترین معماران ایرانی

معروفترین معماران ایرانی

معماری به واسطه معماران شاخص ایرانی یکی از هنر های شاخص و اصیل ایرانی از گذشته تا به حال بوده است؛

اگرچه که تحت تاثیر عواملی گوناگونی قرار گرفته است ولی به همت معماران خوش ذوق خود توانسته آثار فراوانی در جای جای دنیا به جای بگذارد.

معماری هنری است که باید حس ظرافت و لطافت را همراه داشته باشد و چون سرشت ایرانی ها مملو از این احساس ها می باشد ، از این رو تعداد معماران ایرانی صاحب سبک و تاثیر گذار کم نیستند.

معمارانی که به واسطه علم و هنرشان در سراسر دنیا مورد تحسین قرار گرفته اند.

در این مقاله ما به معرفی چند تن از این معروفترین معماران ایرانی می پردازیم.

معماران شاخص ایرانی

 

سید هادی میرمیران

استاد دانشگاه و یکی از مهم ترین معماران شاخص ایرانی بود که حدود چهار دهه فعالیت حرفه ای کرد و یکی از معروفترین معماران ایرانی می باشد ، وی 23 اسفند 1323 در شهر قزوین به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشکده هنر های زیبای دانشگاه تهران به انجام رساند.

در سال 1364 به همراه چند تن از دوستانش شرکت مهندسان مشاور نقش جهان پارس را تاسیس نمود.

تا آخرین روز های حیات خود را مشغول فعالیت در این شرکت بود که سرانجام در روز 29 فروردین 1385 بعد از چندین سال مبارزه با بیماری سرطان در برلین در گذشت.

معروفترین معماران ایرانی

معروفترین معماران ایرانی

هادی میرمیران به نظر ایرج اعتصام آغازگر فصل جدید در معماری ایران است، در کشوری که سنت معماری غنی وکهن  دارد.

سنتی که میرمیران آن را دقیقا می شناسد و به آن عشق می ورزد ولی هرگز حاضر به تقلید سطحی و شکلی گذشته آن نسیت بلکه با تمام وجود خصوصیات را حس می کند و به آن بها می دهد که خواه ناخواه در محصولات معماری آن منعکس شده و خواهد شد.

از ویژگی کارهای میرمیران میتوان بر تاکید بر فرمهای تاریخی و حفظ کالبد معماری کهن ایرانی با استفاده از روش های نوین اشاره کرد. رویکرد میرمیران در معماری را استفاده از دیاگرام فرم های اطراف و پیرامونی پروژه بود.

از کارهای  متعدد این معمار میتوان به طرح مجتمع مسکونی ائل گلی تبریز ، مجموعه ورزشی رفسنجان، طرح شهر جدید بهارستان اشاره کرد.

 

محمدکریم پیرنیا

معمار و نظریه پرداز معماری و استاد دانشگاه ایرانی است. پیرنیا در سال 1299 خورشیدی در شهر زیبای یزد دیده به جهان گشود.

وی بعد از تحصیل در مقطع ابتدایی در شهر یزد برای ادامه تحصیل در دوره دبیرستان راهی تهران شد.

با توجه به تحصیل در رشته ادبیات و همچنین موفقیت در این رشته را ادامه نداد و به دنبال علاقه خود در رشته معماری در اولین دوره کنکور دانشکده هنرهای زیبا ثبت نام کرد و پذیرفته شد.

مجمد کریم پیرنیا

با توجه به اینکه در آن دوران در دانشکده هنر های زیبا تاکید زیادی بر معماری غربی و آثار اروپایی بود وی تصمیم گرفت تحصیل در آن جا را نا تمام بگذارد و به صورت فردی به بررسی معماری بپردازد و نتایج حاصل از این پژوهش ها را به صورت مقالاتی آماده کرد و در اختیار عموم قرار داد.

سرانجام در شهریور ماه 1376 درگذشت و به درخواست خودش در دانشکده هنر و معماری یزد به خاک سپرده شد.

محمدکریم پیرنیا کتب و مقالات بسیار در مورد سبک شناسی و معماری اصیل و سنتی ایرانی به قلم در آورده است.

بدین دلیل او را پدر معماری سنتی ایران میدانند. او به ویژه تحقیقات وسیعی بر روی طاق در معماری ایرانی و انواع و سبک های آن انجام داده بود.

از آثار وی میتوان به : سبک شناسی معماری ایران، خیز و اندام گنبدهای ایران، طاق و گنبد اشاره کرد.

[irp posts=”130158″ name=”چگونه یک پروژه موفق طراحی کنیم؟”]

عبدالعزیز فرمانفرمائیان

یکی از معماران شاخص ایران و استاد دانشگاه تهران و همچنین بنیانگذار سازمان نظام مهندسی جدید در ایران است.

وی از خانواده ای بنام بود و پدرش از نوادگان عباس میرزا به شمار می آید و از طرف مادرش به سادات احشمی کرمانشاه نسبت دارد.

تحصیلات خود را در دانشسرای عالی ملی هنر های زیبای پاریس گذراند و در دهه 30 فارغ التحصیل شد و همزمان به ایران بازگشت.

عبدالعزیز فرمانفرمائیان

بعد از بازگشت به ایران به همراه نفراتی چون هوشنگ سیحون، آفتن دلیان، محسن غیایی به تدریس زیر نظر محسن فروغی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران مشغول شد.

با توجه به موقعیت خانوادگی و نفوذ در سیستم حاکمیت آن زمان پروژه های بسیار ارزشمندی را به دست آورد. سرانجام در سن 93 سالگی در کشور اسپانیا درگذشت.

از آثار بسیار ارزشمند و پایدار این معمار پر آوازه میتوان به : کاخ نیاوران، فرودگاه مهر آباد، ورزشگاه آزادی، ساختمان های شرکت نفت، ساختمان بورس، ساختمان وزارت کشاورزی اشاره کرد.

 

کامران دیبا یکی دیگر از معماران شاخص ایرانی

معمار معاصر و برنامه ریز شهری و نقاش بوده که از خاندان طباطبائی ها و پسر عموی شهبانوی ایران، فرح دیبا است. و یکی از معروفترین معماران ایرانی می باشد .

دیبا در دانشگاه هوارد واشنگتن دی سی در رشته معماری به تحصیل پرداخت و سپس بعد از فارغ التحصیلی در این رشته به مدت یک سال در رشته جامعه شناسی به تحصیل پرداخت.

در سال 1966 به ایران بازگشت و در شرکت DAZ  به عنوان رئیس و طراح ارشد مشغول به فعالیت گردید.

معرفی معماران شاخص ایرانی

وی در ایران اغلب در حوزه دولتی فعالیت می کرد. از همین رو به کمک حمایت های فرح دیبا بناهای زیبا و ماندگاری چون فرهنگسرای نیاوران، موزه هنر های معاصر تهران و فرهنگسرای شفق را طراحی کرد.

وی در پروژه شهر جدید شوشتر و معمار و برنامه بود بنا های آجری شاعرانه ای را با معماری شاخص خلق کرد که واقعا با شکوه و با عظمت است.

کامران دیبا در سال 1977 ایران را ترک کرد و در شهرهای واشنگتن دی سی و پاریس به صورت شخصی به فعالیت پرداخت.

 

ایرج اعتصام

دکتر ایرج اعتصام معمار گرگانی یکی از معماران شاخص ایرانی است که در سال 1309 دیده به جهان گشود.و یکی از معروفترین معماران ایرانی می باشد.

مدرک دکترای خود را از دانشگاه فلورانس در سال 1339 اخذ نمود و از سال 1350 به عنوان کارشناس ارشد طرح ریزی منطقه ای سازمان ملل متحد فعالیت می کند.

از عناوین و مسئولیت های مهم وی میتوان به رئیس دفتر دانشکده هنر های زیبا دانشگاه تهران، دانشیاری دانشگاه ملی ایران، مدیرعامل مهندسین مشاور امکو، استاد مدعو دانشگاه واشنگتن در سیاتل و … اشاره کرد.

معرفی معماران شاخص ایرانی

معماران شاخص ایرانی

از پروژه های شاخص دکتر ایرج اعتصام میتوان به : پارک تهران، مجموعه مسکونی و خانه های ویلایی سیاتل آمریکا، مجموعه ساختمانی حجاج در مدینه، مجموعه شاه چراغ شیراز، مجموعه جهان گردی محلات، سرعین و لاهیجان اشاره نمود.

همچنین از تالیف های استاد اعتصام میتوان به ترجمه کتاب عقاب دو سر، از گذشته تا آینده اسکان بشر اثر کنستانتین دکسپادیس و مقالات مهم و متعدد در مجلات تخصصی داخلی و خارجی اشاره کرد.

 

بهرام شیردل

معمار ایرانی متولد سال 1330 خورشیدی است. فارغ التحصیل از دانشگاه تورنتو کانادا از رشته معماری است. و یکی از معروفترین معماران ایرانی می باشد.

همچنین وی در آکادمی هنری کرنبورک در ایالات میشیگان آمریکا دوره تخصصی معماری را زیر نظر دانیل لیبسکیند گذرانده است.

شیردل به عنوان یکی از معماران شاخص ایرانی فعالیت حرفه ای خود را با بنا نمودن دفتر معماری مهندسان مشاور آکس رونو در شهر لس آنجلس آمریکا شروع کرد.

بهرام شیردل

معماران شاخص ایرانی

سپس دفاتر معماری دیگری در کشور انگلیس و ایران تاسیس کرد در کنار فعالیت حرفه ای در حوزه تدریس هم مشغول بود، او در انستیتو معماری کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه هاوارد تدریس می کرد.

بهرام شیردل توجه ویژه ای به ارتباط بین فضاها و فضا دارد در نتیجه با توجه به سیر تحول معماری وی می توان او را مانند جان هیدک دید که یکی از چالش های اصلی اش روابط فضایی و حجمی است

پروژه تالار همایش نارا در ژاپن، کتابخانه اسکندریه مصر، موزه ملی آب ایران و کتابخانه کانسای ژاپن از آثار مهم وی می باشد.

ممنون که تا آخر مقاله معروفترین معماران ایرانی پرداختیم.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در ما

چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0